تمام افرادی که صاحب کسبوکار هستند و همه اشخاص حقوقی و صاحبان شرکتها و کسانی که در زمینه فروش کالا یا عرضه خدمات فعالیت میکنند، مشمول پرداخت مالیات هستند و باید در سامانه مودیان مالیاتی ثبتنام کنند. پس اگر در هر صنف و حوزهای فعالیت اقتصادی دارید و در طول سال از این راه درآمد دارید، باید در سامانه مودیان مالیاتی اطلاعات مربوط به کسبوکار و درآمد خودتان را ثبت کنید.
از ابتدای سال ۱۴۰۲همه کسانی که مشمول پرداخت مالیات هستند، ملزم شدهاند تا صورتحسابهای خود را به صورت الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی که وزارت امورد اقتصادی و دارایی آن را راهاندازی کرده، بفرستند. اما به این خاطر که چند ماهی از این ماجرا میگذرد، خیلیها نمیدانند این سامانه چیست و چه مزایا و معایبی دارد و چه کسانی باید گزارش مالیشان را در آن اعلام کنند؟ سامانه مودیان مالیاتی، در واقع یک سایت است که سازمان امور مالیاتی آن را راه انداخته تا ارتباط و تعامل بین مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی کشور با سهولت و سادگی بیشتری امکانپذیر باشد.
این سامانه یک سری ابزار و خدمات الکترونیکی مختلف برای گرفتن شناسه کالا و صدور صورتحساب الکترونیکی دارد. در نهایت هم اطلاعات مربوط به صورتحسابهای فروش کالا به صورت آنلاین و لحظهای به اداره مالیات ارسال خواهد شد.
جای نگرانی هم نیست؛ اگر صورتحسابها خطایی داشت یا مغایرتی به چشم مودی مالیاتی خورد هم امکان تغییر و اصلاح وجود دارد. بعد از فرستادن صورتحساب به سامانه هم این امکان وجود دارد تا خریدار نسبت به تایید یا رد آن اقدام کند. همینطور مودیان مالیاتی با فرستادن صورتحسابهای مالی به صورت الکترونیک از مزایا و بخشودگیهای مالیاتی هم برخوردار خواهند بود. اما در صورت عدم ارسال اطلاعات از طریق سامانه نهتنها از بخشودگی خبری نیست، بلکه مودی مالیاتی مشمول جریمه هم خواهد بود.
دیر و زود دارد اما سوخت و سوز نه. همه افراد حقیقی و حقوقی و هر کسی که فعالیت اقتصادی دارد، باید صورتحسابهای مربوط به شغلش را در این سامانه وارد کند. اما سازمان امور مالیاتی زمانبندی مشخصی را برای ورود شرکتها و اصناف به این سامانه اعلام کرده است. طبق اعلام سازمان امور مالیاتی تمام اصناف و شرکتها باید تا اول دیماه امسال اطلاعات مالیشان را در این سامانه وارد کنند. جزییات زمانبندی ورود شرکتها و اصناف به سامانه مودیان مالیاتی را اینجا ببینید:
اما چه اصناف و اشخاصی نیازی به ارایه صورتحساب الکترونیکی در سامانه مودیان مالیاتی ندارند.
اشخاص حقیقی موضوع ماده ۸۱ مالیات مستقیم: افرادی که کارهای کشاورزی، دامپروری، دامداری، پرورش ماهی، طیور، زنبور عسل، صیادی، پرورش کرم ابریشم و باغداری انجام میدهند.
اشخاص مشمول ماده ۱۴۲ قانون مالیات مستقیم: کارگاههای فرش دستباف و صنایع دستی و خدماتی مانند گچبری و رفوگری فرش.
صاحبان مشاغل گروه سوم که کالا و خدمات معاف از مالیات ارزش افزوده ارایه میکنند.
اگر شما مشمول عضویت و ثبت نام در سامانه مودیان شدهاید، اما هنوز نسبت به ثبت نام اقدام نکردهاید، مشمول جریمه خواهید شد. میزان جریمه به اندازه ۱۰درصد فروش صورت گرفته شخص یا 2 میلیون تومان (هر کدام که بیشتر است) است. ضمنا کسانی که مشمول حضور در این سامانه بودهاند و این کار را نکردهاند، از تمام معافیتها و مشوقهای مالیاتی هم محروم خواهند بود.
حالا اگر کسی در سامانه ثبت نام کند، اما صورتحساب الکترونیکی خودش را وارد نکند، تکلیف چیست؟ در این صورت هم مودی مالیاتی مشمول جریمه ۱۰درصد مبلغ فروش یا ۲میلیون تومان (هر کدام بیشتر باشد) میشود.
وقتی به جای مراجعه حضوری به سازمان امور مالیاتی، همه کارها را آنلاین و غیرحضوری پیش ببرید، علاوه بر جلوگیری از معطلیهای اداری و مرسوم این قبیل کارها، مزایای دیگری هم در آن به چشم میخورد.
محاسبه دقیق: کار کردن با این سامانه، به جای مراجعه حضوری به اداره مالیات، باعث دقت بالاتر سیستم مالیاتی برای محاسبه دقیق مالیات و پایان کشمکشهای رایج درباره گرفتن مالیات بیشتر از درآمد خواهد شد.
افزایش سرعت: ارسال اطلاعات مالی و مالیاتی از طریق سامانه، سرعت محاسبه مالیات و تمام روند اداره مالیات را سریعتر و در مدت زمان کوتاهتری میسر خواهد کرد.
جلوگیری از تقلب: وقتی اطلاعات مالیاتی و صورتحسابهای الکترونیکی به صورت آنلاین به دولت فرستاده شود، امکان دخلوتصرف فردی و تقلب در ارایه اطلاعات ممکن نخواهد بود.
سهولت پرداخت مالیات: یکی از ویژگیهای سامانه مودیان مالیاتی این است که سازوکار پرداخت مالیات برای مودی را بسیار ساده و آسان کرده است.
کاهش هزینهها: هزینههای مربوط به ارسال مکاتبات مالیاتی، هزینههای مربوط به حضور در دفاتر مالیاتی و.. کاهش پیدا میکند.
مطالب مشابه
آرشیو مطالب
جدیدترین مطالب
پربازدیدترین مطالب
مرکز مشاوره مالی سرمایه سازان پویا جوان (اونیکس)
مرکز مشاوره سرمایه سازان پویا جوان (اونیکس) با سابقه درخشان، نهاد مالی و بازرگانی تخصصی است که به ارائه انواع خدمات مشاوره مالی مبادرت می ورزد. شرکت مشاوره سرمایه سازان پویا جوان (اونیکس) به عنوان برترین وب سایت تخصصی مشاوره وام بانکی در کشور اقدام به اطلاع رسانی در خصوص انواع وام خرد وکلان، شرایط متقاضی، ضامنین، وثایق، نحوه دریافت وام، مدارک مورد نیاز متقاضی، پاسخ گویی به سوالات هر وام و همچنین پیشنهاد بهترین بانک در زمان موجود باتوجه به وام درخواستی هر متقاضی و همچنین بخش پذیرش و نمایش آگهی های خریداران و فروشندگان وام و ضامن وام بانکی نموده است.
نماد اعتماد الکترونیکی
کلیه حقوق مادی و معنوی سایت نزد گروه سرمایه سازان پویا جوان محفوظ می باشد. کلیه خدمات این سایت، دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه بوده و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.
© طراحی سایت و بهینه سازی : گروه طراحی سیرن